top of page

Kunst

Fuglsang Museum

01 Fuglsang Kunstmuseum

Som nabo til den eventyrlige Fuglsang Herregård på Østlolland, ligger Fuglsang Kunstmuseum, som huser nogle af de vigtigste artister i dansk kunsthistorie samt skiftende særudstillinger året rundt.

© BARSK Production

02 Dodekalitten

I det smukke naturområde nær Ravnsby Bakker på det nordlige Lolland troner Dodekalitten; en samling af 12 stenstøtter på op til 9 meter i højden, alle udarbejdet af billedhuggeren Thomas Kadziola. Til at fuldende oplevelsen af monumentet, spiller den imponerende lydinstallation 'Solkreds' komponeret af Wayne Siegel.

Dodekalitten

© Dodekalitten

Richard Winthers Hus

© Richard Winthers Hus

03 Richard Winthers Hus

Den internationalt anerkendte og Lollandsk-fødte billedkunstner Richard Winther levede i sine ældre dage i et hus i Vindeby på Lolland, som han i 1995 udsmykkede med 55 væg- og loftsmalerier. Disse malerier er siden hans død i 2007 blevet bevaret i selvsamme hus, som nu er åbent for offentligheden at besøge.

04 Reventlow-Museet Pederstrup

Engang fungerede herregården Pederstrup som residens for greve og statsminister Christian Ditlev Frederik Reventlow og hans familie. I dag kan du opleve herregården og den tilhørende park som museum, og få indblik i det prominente liv for 200 år siden omringet af herskab og tjenestefolk.

Reventlow Museet Pederstrup

© Reventlow-Museet Pederstrup

Galleri Matthies

© Ingrid Riis (Galleri Matthies)

05 Mindre Gallerier

Foruden de større museer, er Sydhavsøerne hjem til mange små gallerier med lokale kunstnere indenfor forskellige typer kunsthåndværk. På Falster ligger gallerierne Matthies, Syd, Arleth, Nyberg, Peter Pitsch, Pinto, Finnermann, Chap, samt Voss & Keller. På Lolland ligger gallerierne Heike Arndt, Schlegel, samt Collage. Vær opmærksom på begrænsede åbningstider - somme tider skal besøg aftales inden.

bottom of page